July 2, 2024

Hedin Mobility Group startar ny skadeverksamhet i Göteborg 2025

News

MÖLNDAL, 2 juli, 2024 – Hedin Mobility Groups portfölj har ökat markant under de senaste åren, både tack vare hög försäljningstakt och flera nytillkomna bilmärken. Den ökade volymen innebär också en långsiktigt växande volym i skadeverksamheten och Hedin Mobility Group har därför beslutat att etablera en ny skadeverksamhet på Åskvädersgatan 6 på Hisingen i Göteborg.

Här ska en komplett skadeverksamhet med kombinerad plåt- och lackverkstad startas upp för flera av koncernens bilmärken. Under andra halvan av 2024 kommer anpassningar och nyinstallationer göras i lokalerna och verksamheten beräknas vara produktionsklar i början av 2025.

Ansvarig för driften av verksamheten är Hedin Göteborg Bil AB och VD Markus Östlund, som uppskattar att produktionskapaciteten kommer uppgå till 17 skadetekniker och 10 lackerare när verksamheten är i full drift.

Detta är en strategiskt väldigt viktig investering för Hedin Göteborg Bil och våra kollegor inom Hedin Bil i närområdet. Med den nya skadeverkstaden utökar vi vår kapacitet markant i ett mindre konjunkturkänsligt segment inom vår verksamhet. Vår personal kommer att uppleva en arbetsmiljö med stora ytor och modern utrustning – vilket i förlängningen kommer att stärka våra relationer både till kunder och partners ytterligare. Arbetet påbörjas nu med projektering kring anläggningsutrustning, likväl som att organisera oss på bästa tänkbara sätt för att driva en anläggning i toppklass.” - säger Markus Östlund, VD Hedin Göteborg Bil AB.

Go back