June 10, 2024

Helena Sauramo utnämnd till VD för Hedin Automotive Oy

News

MÖLNDAL, 10 juni 2024 - Styrelsen för Hedin Mobility Group har nöjet att tillkännage utnämningen av Helena Sauramo till VD för Hedin Automotive Oy, från och med den 23 september 2024.

Helena Sauramo kommer att ta fullt ansvar för att leda och utveckla Hedin Automotives återförsäljarverksamhet i Finland för både Hedin Automotive Finland Oy och Hedin Automotive Retail Oy. Dessutom kommer hon att fungera som verkställande direktör för Hedin Automotive Oy, moderbolaget som tillhandahåller redovisnings-, HR- och andra administrativa tjänster till alla Hedin Mobility Groups dotterbolag i Finland.

Helenas ledarskap kommer att vara avgörande för att nå företagets ambitiösa tillväxtmål och befästa sin position som den ledande bilåterförsäljaren i Finland. Dessutom kommer hon att fokusera på att förbättra företagets uppskattade rykte på marknaden.

Fordonsindustrin genomgår en stor omvandling och i den nya situationen kommer de företag som lyckas att dra nytta av skalfördelar, liksom av en omfattande affärsmodell och värdekedja. Finland är en av våra huvudmarknader och jag är glad att välkomna Helena som ny VD för vår finska återförsäljarverksamhet. Hon har en stark bakgrund från fordonsindustrin och ett gediget track record från VD-positioner." säger Anders Hedin, VD för Hedin Mobility Group.

"Jag är stolt och glad över att bli en del av Hedin Mobility Group och att vara en del av resan mot den ledande finska återförsäljarverksamhet. Hedin Automotive är en relativt ny aktör i Finland, men den har bildats genom förvärv av traditionella, välkända och etablerade företag som Laakkonen och Delta Auto med fantastisk personal och en stark vilja att leverera kundnöjdhet, säger Helena Sauramo.

Helena fortsätter: "Min högsta prioritet kommer att vara att ge exceptionell kundservice och en enastående kundupplevelse. Att säkerställa hög kvalitet i hela vår verksamhet kommer att skapa värde för våra medarbetare, kunder och andra intressenter. Hedin Mobility Groups tillväxt har varit oöverträffad, och vi har många synergier att utnyttja och bästa praxis och lösningar att ta med till Finland, utöver den fortsatta integrationen av den finska verksamheten. Jag tar mig an den här rollen med ambitiösa tillväxt- och lönsamhetsmål".

Go back