May 28, 2024

Hedin Supercharge inviger 1,2 MW laddstation i Linköping

News

MÖLNDAL, 24 maj 2024 - Hedin Supercharge har sedan 2023 byggt publika laddstationer med höghastighetsladdning på en rad platser i Sverige. Visionen är att bli en av Sveriges ledande laddoperatörer för elfordon. 31 maj klockan 13.00 invigs för första gången en laddstation med förutsättningar att leverera 1,2 Megawatt effekt i syfte att erbjuda snabb laddning även för tunga lastbilar.

Linköping erbjuder ett strategiskt läge utmed E4 där mycket transporter och resor sker mellan landets större städer. Den nya laddstationen kommer ligga placerad i anslutning till Hedin Bils nya anläggningar där det även erbjuds ett lastbilscenter med både försäljning och verkstad för tunga lastbilar.

”Med invigningen i Linköping öppnar vi ett nytt kapitel och börjar arbeta mer med transportsektorn. Tillsammans med våra befintliga och kommande laddstationer för personbilar är vi nu väl rustade för expansion både inom och utanför Sveriges gränser. Vi tror starkt på att vårt erbjudande om snabb och enkel laddning kommer göra det enklare för alla typer av elektrifierad transport i framtiden”, säger Erik Aspholmer, VD för Hedin Supercharge.

Under invigningsdagen kommer besökare utöver att se själva laddstationen även kunna uppleva det senaste från elektrifierade transporter när globala jätten BYD visar upp sin senaste eldrivna lastbil ETM6 på plats. Samtidigt inviger även Hedin Bil en av landets modernaste lastbilsanläggningar som besökarna får möjlighet att uppleva på plats.

Laddanläggningen består vid invigningen av 4 CCS2-laddplatser med Kempowers vätskekylda laddsatelliter med effekt upp till 400 kW. Megawattladdning kommer att erbjudas i slutet av 2024 då Kempowers första MCS-lösningar levereras. Projektet har pågått under en längre tid där det i tidigt skede planerades för lastbilsladdning. Genom att bygga en egen transformatorstation finns en god kapacitet inför framtida behov. Totala laddmöjligheten på Hedins Bils anläggningar i Linköping är nu 4 lastbilsplatser och 7 personbilsplatser.

Vi är väldigt glada över att vara drivande i ett föregångsprojekt för att erbjuda laddstationer med kapacitet att leverera över 1 MW. Att utveckla möjligheten att även köra tunga transporter på eldrift är viktigt för den fortsatta elektrifieringen av samhället. Vi är stolta över att i partnerskap med Hedin Supercharge och Kempower göra detta möjligt”, säger Martin Lundgren, Skandinavienchef på Virta.

Hedin Supercharge kommer fortsätta sin snabba expansion av laddstationer för personbilar i både Sverige och övriga Europa. Även satsningen på laddning av tunga fordon likt den i Linköping ska få en fortsättning.

Go back