July 26, 2023

Hedin Automotive förvärvar den nederländska BMW- och MINI-återförsäljargruppen Renova

Press release

Hedin Automotive Nederländerna utökar varumärkesportföljen och stärker sin position på den nederländska bilmarknaden.

MÖLNDAL, 26 juli 2023 – Hedin Mobility Groups dotterbolag Hedin Automotive B.V. har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Renova Automotive Group B.V. Förvärvet omfattar den nederländska återförsäljargruppens hela BMW- och MINI-verksamhet, vilken inkluderar försäljning av nya och begagnade fordon samt servicemarknadstjänster och skadeverksamhet.

Förvärvet omfattar fem fullserviceanläggningar för BMW, varav tre även representerar MINI, och två fristående skadeverkstäder i Nordbrabant samt Zeeland. Renova sysselsätter totalt 250 personer, som alla kommer att fortsätta sin anställning inom Hedin Automotive efter att förvärvet har slutförts.

2022 var Renovas marknadsandelar för BMW och MINI båda över 9 % och koncernen omsatte cirka 200 miljoner euro. Genom förvärvet av Renova stärker Hedin Automotive sin marknadsposition i sydvästra Nederländerna och utökar sin varumärkesportfölj till att inkludera BMW och MINI. När förvärvet av Renova har slutförts kommer Hedin Mobility Group representera BMW och MINI med cirka 60 säljpunkter i fem länder.

Renova Automotive Group är ett familjeföretag som grundades i Tilburg 1961. Ambitionen att erbjuda BMW- och MINI-förare ett fullserviceerbjudande på fler ställen i Brabant-provinsen ledde till expansion till städerna Waalwijk och Breda. I början av 2020 expanderade koncernen ytterligare genom förvärvet av Zwartepoorte med filialer i Goes och Roosendaal.

Eddy Haesendonck, VD för Hedin Automotive Benelux säger:
"Renova Group är ett mycket fint familjeföretag med en lång historia, verksamma inom ett marknadsområde där vi ännu inte har någon närvaro. Vi är mycket glada över att genom detta förvärv kunna utöka vår varumärkesportfölj med BMW och MINI till totalt 28 ledande bilmärken. Å alla mina kollegors vägnar vill jag hälsa det kompetenta och hängivna teamet på Renova Automotive Group varmt välkommen till Hedin Automotive!"

Jan-Hein Alkemade, ägare till Renova Group säger:
"Efter att ha lett Renova-bolagen i 35 år flyttar de nu in under Hedin Automotives fana. Detta förvärv stärker ytterligare Renovas position. Renova har nått sin nuvarande position tack vare alla våra anställda, vilket jag är väldigt tacksam för. Jag önskar Hedin Automotive och mina kollegor en ljus framtid tillsammans!”

Transaktionen är föremål för myndighetsgodkännande och förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2023.

Go back