March 26, 2024

Raine Wermelin tillträder som COO för Hedin Mobility Groups nordiska återförsäljarverksamhet av BMW och Mini.

News

Hedin Mobility Group och BMW har ett framgångsrikt och strategiskt viktigt samarbete på den europeiska bilmarknaden. I dagsläget driver Hedin Mobility Group 49 återförsäljare för märket i Norge, Sverige, Finland, Schweiz, Storbritannien och Nederländerna. I syfte att utveckla affären samordnas nu verksamheterna i Norge, Sverige och Finland i en samlad nordisk organisation.

För att leda utvecklingen av den nya organisationen inom Hedin Mobility Group, utses Raine Wermelin till Chief Operating Officer. Respektive VD inom Bavaria Norge, Bavaria Sverige och Bavaria Finland kommer att rapportera till COO. Tillträdet sker den 8e april.

Raine Wermelin har 17 års erfarenhet från ledande positioner inom Volkswagen Group Sverige, inklusive rollen som direktör för Porsche Sverige där han under nio år visat betydande affärstillväxt på den svenska marknaden. Han kommer närmast från rollen som Business Performance Director för Hedin Mobility Group. Han efterträder Marcus Larsson, som kommer öka sitt engagemang i Hedin Mobility Groups verksamheter som återförsäljare och importör på den strategiskt viktiga tyska marknaden, samt i koncernens reservdelsdivision.

Hedin Mobility Group är en av Europas största återförsäljare av BMW och MINI. Vi är glada över att ha Raine ombord för att leda vår fortsatta tillväxt i Norden med dessa viktiga varumärken. Med hans gedigna erfarenhet och branschkunskap ökar vi vårt fokus på denna strategiskt viktiga verksamhet. Jag vill också rikta ett stort tack till Marcus Larsson för hans värdefulla insatser för dessa bolag”, säger Anders Hedin, VD för Hedin Mobility Group.

"Jag ser verkligen fram emot möjligheten att fortsätta i denna nya roll inom Hedin Mobility Group – dess tillväxt och fortsatta ambitioner är mycket inspirerande. Min erfarenhet från tidigare uppdrag inom branschen och koncernen kommer i den nya rollen hjälpa mig att bidra till fortsatt utveckling av affären med BMW och MINI på de nordiska marknaderna", säger Raine Wermelin.

Go back